OVER JETSKE

In 1995, direct na mijn opleiding tot vaktherapeut, ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Omdat wegen soms anders lopen dan je vooraf denkt en ik me graag laat leiden door zaken die op mijn pad komen, verlegde mijn werkzaamheden zich al vrij snel van therapeut naar coach en trainer voor organisaties. Niets gebeurt voor niets. Het was een weg die ik moest gaan. Een mooie weg vol plezier, waardevolle ervaringen, ontwikkeling en verdieping. Om uiteindelijk terug te komen bij mijn therapeutschap.

De Transformatie Psychologie waarin ik me onderweg heb ontwikkeld ervaar ik als de meest complete als ook helpende  benadering hoe we onszelf kunnen leren begrijpen in ons zijn. Deze benadering is een synthese van Humanistische en Transpersoonlijke Psychologie. Het is kijken vanuit een brede blik naar hoe we zijn geworden wie we zijn. Vele factoren hebben invloed op onze ontwikkeling en daarom kijken we in de begeleiding ook met een veelzijdige blik.
Daarnaast ben ik me gaan bekwamen in de ervaringsgerichte methodieken Psychodrama en Voice Dialogue omdat die perfect aansluiten bij de Transformatie Psychologie. Door deze methodieken kom je makkelijker bij en dieper in onbewuste lagen in onszelf. In deze onbewuste lagen ligt veel informatie die ons helpt onszelf te snappen waarom we doen, denken en voelen  zoals we doen.
Een andere belangrijk inzicht wat ik kreeg is dat we in coaching en therapie vaak alleen op het individu gericht zijn en de dynamiek van het systeem/relatie niet of onvoldoende meenemen terwijl die een grote invloed heeft op ons gedrag. Zodoende ben ik me gaan ontwikkelen in systeemgericht werken, hechtingsgerichte gezinstherapie en relatietherapie (EFT).
Een belangrijke, wezenlijke en veel bepalende ervaring op mijn pad was de opleiding bij Piet Weisfelt & Partners die gericht is op het werken vanuit de kracht van liefde. Als je werkt met mensen dan kan ik als begeleider alleen werkelijk van betekenis zijn als ik echt contact maak, bereid ben de ander echt te ontmoeten zonder oordeel en op de grens durf te werken. Alleen dan voelt de ander zich echt gezien, gehoord, veilig en serieus genomen, waardoor hij/zij stappen kan zetten tot verandering.

Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als docent Zelfervaring op Hogeschool Artez en ben ik vrijwillig mentor bij ROC Twente.

OPLEIDINGEN

  • ITP: Master Opleiding Voice Dialogue en Transformatie psychologie.
  • ITP; Opleiding voor relatietherapie-coaching
  • ABFT/hechtings gerichte gezinstherapie (EFT)
  • St. EFT: basistraining EFT-relatietherapie.
  • Systeemdenken (Marijke Spanjersberg, Xenia Vegter en Jaap Schaveling).
  • Piet Weisfelt & Partners: coachopleiding ‘Coachen tot de kern’. Nascholingen: systemisch werken, werken vanuit liefdesenergie, lichaam diagnostiek, verdiepende coachvaardigheden
  • Het Balkon/Lex Mulder: psychodrama en voice dialogue.
  • JJ Training; trainer communicatieve vaardigheden.
  • Saxion Hogeschool: opleiding tot vaktherapeut.

BIJZONDERHEDEN
Vrijwillig extern mentor op het ROC van Twente
Lid van het Vrouwennetwerk Twente
Zanger in het koor van de Dienst voor Ongelovigen en Gelovigen