Issues die aanleiding kunnen zijn voor therapie/coaching

Gebrek aan harmonie, uit evenwicht zijn.
Je bent sneller van slag. Je hebt het gevoel grip verloren te zijn. Je weet niet meer goed te kiezen wat goed is voor jezelf. Je wordt heen en weer getrokken tussen verschillende behoeftes en verlangens. Dergelijke zaken kunnen je onzeker maken, ongelukkig en minder adequaat. Wat zijn precies de verschillende krachten in jezelf die aan je trekken en het evenwicht verstoren? Welke gevoeligheid of kwetsbaarheid kom je hierin tegen? Hoe vind je weer grip? Inzichten hierin zullen je helpen keuzes te maken, stappen te zetten en daardoor de balans weer terug te vinden in jezelf.

Zingevingsvraagstukken.
Wat wil ik ten diepste, waarmee voel ik een echte verbinding, waar loop ik warm voor? Wat houdt me tegen hiervoor te gaan? Wat heb ik nodig om het gestalte te geven? Vragen die we in de begeleiding nader onderzoeken en verkennen.

Stress.
Je kan niet goed meer ontspannen, komt regelmatig in maalstromen in jezelf terecht. Je kunt ineens bepaalde dingen niet meer die je anders gewoon deed. Je hebt ook lichamelijke klachten als bijvoorbeeld verhoogde bloeddruk, hyperventileren, slecht slapen. Je ervaart een sterk Moeten, een opgejaagdheid. Hoogst waarschijnlijk leef je vooral (onbewust) vanuit de overlevingsmodus, die je voortdrijft en geen ruimte geeft aan ander noodzakelijk gedrag. Hoe ziet je overlevingsgedrag eruit? Wat zijn triggers? Welke kwetsbaarheid zit eronder? Hoe kun je ruimte vrij maken voor ander gedrag? Hoe ziet beter zorgen voor jezelf eruit? Vragen die we gaan verkennen en onderzoeken zodat je inzichten krijgt en leert hoe van overleven naar leven te komen.

Vermoeidheid, gebrek aan vitaliteit, burn-out.
Het lijkt of alles je te veel energie kost. Waar vind ik weer nieuwe energie en wat is er nodig om dit meer te kunnen aanspreken? Meer inzicht hierin zorgt voor meer bewustzijn op jezelf, waardoor je beter regie kunt pakken. Je wordt getraind in het beter managen van je eigen energie, bijvoorbeeld door te leren schakelen tussen ‘persoonlijke’ energie en ‘zakelijke’ energie, nabijheid en afstand, actie en zijn.

Relatie- en samenwerkings issues.
Je merkt dat je issues hebt in het aangaan van relaties of in samenwerkingsverbanden. Of je zit een relatieprobleem en je partner wil niet in therapie maar jij wilt wel uit het gedoe. Je krijgt inzicht in het patroon wat zich voordoet in de vastlopende of moeizame relatie. Wat is jouw eigen aandeel hierin? Je leert wat je kunt doen om een patroon te doorbreken, hoe anders te doen of hoe zaken anders bespreekbaar te maken. Eventuele blokkades in je persoonlijkheid kunnen worden opgeheven waardoor je meer in balans komt en dus effectiever bent.

Angst, niet tot verandering kunnen komen.
Welke krachten en overtuigingen in je zorgen voor angst en/of dat je niet tot verandering kunt komen of door weet te pakken? Waar staan deze krachten en overtuigingen voor? Waar komen ze vandaan? Welke kwetsbaarheid kom je tegen? Je leert stapsgewijs hoe te dealen met dat wat kwetsbaar voelt en hoe ander gedrag/andere delen in jezelf die wenselijk zijn te versterken.

Behoefte aan verdieping.
Je hebt al gewerkt aan een goede balans in jezelf en wilt een bepaald thema nog verder verdiepen. Omdat je voelt dat het je nog meer zal brengen. Wat is er nodig of wat houdt je nog  tegen om deze behoefte in jezelf de volle ruimte te geven?